BRAZYLIA


ADRES AMBASADY:
Ul. Bajońska 12
03-963 Warszawa
pon-pt 9:30 - 12:30
Tel. (022) 617.48.00
www ambasady

Turystycznie do 90 dni pobytu i tranzyt obowiązuje ruch bezwizowy.

DOKUMENTY do wizy z pozw. na pracę:


1) podpisany tak jak w paszporcie protokół przyjęcia wniosku wizowego on-line (o co chodzi odpowiadam na zapytanie e-mail) ponieważ od kwietnia 2010 wnioski wypełnia się w internecie wnioski wizowe
2) 1 foto takie jak do polskiego paszportu
3) paszport ważny minimum 6 miesięcy
4) zezwolenie od brazylijskich władz na wydanie wizy (przychodzi do ambasady, poprosze o wydruk/skan potwierdzający wydanie pozwolenia, ułatwia odszukanie wniosku w ambasadzie) 
5) zapytanie o karalność wydane po 2017-08-03;
6) unijny wielojęzyczny akt urodzenia był wymagany, teraz nie jest wymagany, jednak zasady w ambasadzie lubią się zmieniać nagle
7) pismo od pracodawcy/armatora/agenta

CENY:
wiza z pozwoleniem na pracę VISTO TEMPORARIO V- 100 USD

Uwagi do wypełniania wniosku! potrzebne są następujące dane:
- należy wpisać imiona i nazwiska dokładnie tak jak w paszporcie
- imiona i nazwiska rodziców
- nazwa i adres pracodawcy z Europy
- adresy, nazwy, telefony firmy brazylijskiej, która składała wniosek o zezwolenie na pracę w ministerstwie brazylijskim,

Uwaga! Autoryzacja/zezwolenie z Brazylii ważne jest tylko 6 miesięcy i po tym terminie wygasa. Należy kontaktować się z pracodawcą i uzyskać informację kiedy firma brazylijska złożyła w Brazylii w ministerstwie papiery i przysyłać dokumenty do mnie do Warszawy w celu wyrobienia wizy zanim autoryzacja wygaśnie.

Czas oczekiwania: nie krócej niż 5 dni roboczych

Pośredniczymy w uzyskaniu świadectwa niekaralności (dodatkowo płatna usługa).