Nie zawsze podczas rozmowy telefonicznej udaje się o wszystkim poinformować i przekazać kompleksowe info. Dlatego powstała ta strona.
Jeśli już wysłano wiadomość do agenta wizowego, w oczekiwaniu na odpowiedź, zalecane jest zapoznanie się z wykazem dokumentów i kompletowanie.

Tajlandia


ADRES AMBASADY:
ul. Willowa 7; 00-790 Warszawa
tel. (22) 849-26-55
pon.- pt.: 9:00 - 12:00
http://www.tajlandiainfo.pl

DOKUMENTY do każdej wizy na pobyt czasowy:
1 formularz (uwaga! podpis składa się w dwóch miejscach!)
1 fotografia
paszport

dla tranzytu marynarza:
- pismo od armatora okreslające kto jedzie i w jakim celu

CENY:
ok. 100 zł - turystyczna jednokrotna
ok. 200 zł - turystyczna dwukrotna
ok. 300 zł - turystyczna trzykrotna
ok. 400 zł - turystyczna czterokrotna
ok. 80 zł - tranzytowa jednokrotna
ok. 200 zł - służbowa jednokrotna
ok. 500 zł - służbowa wielokrotna do 3 lat

UWAGI:
czas oczekiwania ok. 3 dni
Tajlandia jest bardzo popularnym krajem, ambasada przyjmuje bardzo dużo wniosków o wizy stąd czas oczekiwania do 5 dni roboczych. Uwaga! Ambasada nie przyjmuje bilonu PLN !
Ambasada wydaje wizy tylko na 1 miesiąc pobytu - przedłużenia pobytu tylko w Tajlandii u miejscowych władz.
Obywatele Polski przy pobytach turystycznych do 30 dni nie potrzebują wizy.